Bel ons: 0180-646455

Mail: info@dermavenue.nl

ZKN-logo

Richtlijnen na het verwijderen van een huidplekje

U heeft een ingreep ondergaan bij de plastisch chirurg voor het verwijderen van een plekje in de huid. Er is met u een afspraak gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen. Over de verzorging van de wond treft u in deze folder een aantal adviezen aan.

Pleisters (zie punt A en Punt B)

De wond wordt meestal afgedekt met hechtpleisters (Steri-strips), een gewone pleister of een douchepleister (3 M Tegaderm). In principe kunt u de pleister gewoon laten zitten tot u weer bij onze assistente komt voor het verwijderen van de hechtingen.

A. U heeft een pleister / een gaasverband gekregen

  1. Uw wond mag gedurende 3-5 dagen niet nat worden. U kunt gewoon douchen als u er voor zorgt dat de wond droog blijft.
  2. Mocht de wond gaan doorlekken (nadat de verdoving is uitgewerkt), is het verstandig gedurende de 10 minuten aan te duwen met een gaasje en kunt u er zelf een schone pleister of gaasverband op doen. Blijft de wond nabloeden, neem dan contact op met onze Zorgpraktijk (zie achterzijde).
  3. Als de pleister of het gaasverband nat wordt, verwijder deze dan en doe er een schone op.
  4. Na 3 – 5 dagen mag u de pleister of het gaasverband zelf verwijderen. De wond mag weer nat worden (ook als de hechtingen nog niet zijn verwijderd).
  5. Uw hechtingen worden na 1 – 2 weken verwijderd door onze assistent. U heeft hiervoor bij onze Zorgpraktijk een afspraak gemaakt.

B. U heeft een Tegaderm verband gekregen

  1. U mag douchen. Met dit verband kan de wond niet nat worden.
  2. Na 3 – 5 dagen mag u het tegaderm verband zelf verwijderen. De wond mag nat worden (ook ats de hechtingen nog niet zijn verwijderd).
  3. Uw hechtingen worden na 1 – 2 weken verwijderd door onze assistent. U heeft hiervoor bij onze Zorgpraktijk een afspraak gemaakt.

Let op!

Zolang de hechtingen erin zitten (dit geldt voor zowel punt A als punt B) mag u niet in bad, niet zwemmen, niet naar de sauna, niet in de zon zitten, niet onder de zonnebank en niet sporten.

Mocht u een pijnstiller nodig hebben, dan adviseren wij Paracetamol te gebruiken. Dus geen aspirinehoudende pijnstillers. Aspirinehoudende pijnstillers werken bloedverdunnend.

Tot slot

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben na het lezen van deze informatie, neem dan contact op met ons