Bel ons: 0180-646455

Mail: info@dermavenue.nl

ZKN-logo

Richtlijnen voor de behandeling van uw ooglid na de operatie

  1. Doe het de dag van de operatie rustig aan. Wij adviseren u die dag zittend of  half liggend door te brengen.
  2. De eerste dagen na de operatie mag u géén zware lichamelijke werkzaamheden verrichten. U mag niet bukken, tillen en sporten.
  3. U mag 2 dagen na de operatie geen alcoholhoudende dranken gebruiken.
  4. De eerste week zal het gebied rond uw oog gezwollen zijn. Dit gaat vaak gepaard met enige blauw/paarse verkleuring.
  5. U krijgt na de operatie een koude eyepad mee of gaasverband. Maak dit gaasverband vochtig en leg het de eerste dag na de behandeling enkele keren op uw oogleden. Dit voelt prettig aan, neemt eventueel bloed op, koelt en gaat zwelling tegen. U kent ook koud gekookt water gebruiken.
  6. U kunt gewoon douchen zolang u de wond en pleister droog houd.
  7. Heeft u pleisters op uw littekens dan moet u deze zo lang mogelijk laten zitten en droog houden. Bij hevige jeuk mag u de pleisters na 4 dagen verwijderen.
  8. Na 1 week mag u bij de praktijk langskomen om de hechtingen te laten verwijderen op de datum die u heeft afgesproken.
  9. Het kan prettig zijn om een zonnebril te dragen.

Wanneer moet u direct contact opnemen?

bij forse nabloedingen met zwelling,pijn aan de ogen en visus beperkingen (wazig zien) t.g.v druk in de oogbol bij nabloeding (0180 – 646455).

Tot slot

Deze informatie is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw plastisch chirurg. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie en u kunt aan het vorenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten. Plastische en esthetische chirurgie is geen exacte wetenschap. Complicaties kunnen altijd optreden, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering van de behandeling. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

De informatie is samengesteld en geaccordeerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Indien iets niet duidelijk is en u nog andere vragen heeft of problemen kunt u ons gerust bellen.